Search
Close this search box.

Review van Kayleigh & Thomas: “Boost in onze relatie”

Kayleigh en Thomas zijn in oktober begonnen met het volgen van Leren Masseren. Toen ik Kayleigh vroeg om haar feedback en ervaringen, hadden ze de hele cursus doorlopen.

De volledige feedback en ervaringen die Kayleigh deelde, staat hieronder:


“Deze cursus heeft echt een hoop goeds gedaan voor onze relatie en dat al na de eerste massage. Omdat wij twee kleine kindjes hebben en er ivm werk overdag geen mogelijkheid is om tijd voor elkaar te nemen, zijn wij genoodzaakt om te masseren als de kinderen op bed liggen. In ons geval is dit meest van de tijd goed gegaan, toch moesten we de massage af en toe onderbreken om een gevallen speentje op te rapen. Omdat wij dit gewend zijn, is het voor ons niet moeilijk om snel weer terug te komen in de focus, maar er is natuurlijk wel een kleine onderbreking als dit gebeurt. Ideaal zou zijn om elkaar te masseren als de kinderen niet in de buurt zijn.

Weten dat je elkaar gaat masseren is leuk. De voorbereidingen zijn al spannend. Kaarsjes aan, wierrookje, dekentjes en kussens neerleggen.. Wij werden hier al blij van. Gewoon die kleine dingetjes die je laten beseffen dat je nu tijd voor elkaar neemt.
Wat wij ontzettend fijn vonden, is dat Sander alles stap voor stap uitlegt. Van de kleinste voorbereidingen tot aan de laatste massagebeweging. Voorafgaand aan elke massage zijn er handige tips en een lijst met benodigdheden. Wij hebben geen enkel moment gehad dat we tijdens een massage op moesten staan omdat we iets niet bij de hand hadden. Handig om te weten: met een hdmi kabel voor je telefoon is het mogelijk om de filmpjes via de tv af te spelen. Zo hoef je je telefoon niet aan te raken en dat is wel zo fijn als alles onder de massageolie zit. Wat ook zeker een pluspunt is, zijn de bijgevoegde afspeellijsten voor muziek. Je kunt er natuurlijk ook zelf een paar maken, maar de bijgevoegde muziek was voor ons echt prima en het scheelt natuurlijk tijd in de voorbereiding. Overal is over nagedacht.

Routine 1: Liggende massage

Wij hebben ervoor gekozen om hiervoor het grote kleed in de woonkamer te gebruiken. Daaroverheen nog een extra deken met handdoek voor de olie, kussentjes onder de knieën, een dekentje voor over de benen en een reiskussentje voor in de nek voor onder het gezicht, zodat je niet naar één kant hoeft te liggen met het hoofd. De telefoon met de tv verbonden, zodat de handen helemaal vrij waren.
Omdat Thomas vaak in slaap valt tijdens massages (dit weten wij uit het verleden haha) hebben we ervoor gekozen om hem als eerste te laten masseren. Hij is normaal nogal hardhandig, maar door de heldere uitleg, de stap voor stap massage technieken en het makkelijk bij te houden tempo merkte ik hier nu bijna niets van. Ik hoefde bijna niks aan te geven, alles ging vanzelf. Het was erg prettig dat elk deel van de rug werd uitgelicht.

Routine 2: Zittend masseren

Deze manier van masseren heeft ons blij verrast! Het is een praktische manier van masseren en toch heel intiem. Ook vonden wij de uitleg over het “relaxplekje” erg handig. Deze tip voeren we zelfs nog dagelijks uit. Wederom werd tijdens deze routine alles goed uitgelegd.

Routine 3: Zittend masseren voor gevorderden

Deze routine gaat dieper in op de voorgaande routine. Eigenlijk doen wij deze nu standaard, omdat hij uitgebreider is en meerdere spiergroepen aanpakt. Omdat we beiden trainen, is deze massage voor ons ideaal na een work-out. Vooral na het trainen van de borst, armen en schouders is deze massage perfect. Het was voor ons trouwens de eerste keer dat wij elkaars armen gemasseerd hebben. Vroeger dachten we hier eigenlijk nooit aan, maar het is echt ontzettend fijn.

Routine 4: Terug naar de rug

Weer een afwisselende routine, vanwege de houdingen voor de masseur die uitgebreid worden besproken. Deze massage was voor ons intensiever dan de eerste liggende massage, omdat de druk beter uitgeoefend kon worden. Misschien wel handig: zorg dat je vrij kunt ademen door je neus. Thomas was verkouden waardoor hij door het voorover buigen juist meer last kreeg van zijn verstopte neus. Voor mij was dit een fijne routine, omdat ik niet zo groot ben en er op deze manier toch goed bij kon. Ondanks rugklachten hebben wij deze technieken zonder problemen uit kunnen voeren. Communicatie was bij deze routine meer nodig, maar dat was zeker niet storend.

Routine 5: Benen

Ik had niet verwacht dat er zoveel spanning in mijn benen zat. Ik vond het soms lastig om mij helemaal te ontspannen, omdat ik blijkbaar erg gevoelig ben in mijn benen en dat er bij mij voor zorgt dat ik in de lach schiet. Na een paar minuten kon ik mij toch overgeven en was het echt een fantastische massage. Thomas heeft erg gespierde benen en mijn handen zijn klein, het vergt wat inspanning van de handen om mannenbenen goed te masseren. Wij hebben er daarom nog een kleine handmassage aan toegevoegd.

Routine 6: Lovebirds

Wat een geweldige massage is dit! Het deed ons denken aan een tantramassage maar dan met kleding aan. Wij hebben voor deze massage uitgebreid de tijd genomen. Het is een heerlijk gevoel om je tijdens deze massage zo verbonden met elkaar te voelen. Heel romantisch en lust opwekkend. Deze massage leidt bij ons altijd tot meer intimiteit, waardoor we dit niet bij een massage kunnen laten ;).

Slot:

Wij hebben echt een boost in onze relatie gekregen dankzij deze cursus. Het stukje intimiteit wat we ergens halverwege onze relatie kwijt waren geraakt, hebben wij weer teruggevonden. De massages hebben ertoe geleid dat we veel meer open naar elkaar zijn. De communicatie is beter geworden en onze spieren losser ;). Dit is één van de meest heldere cursussen die ik heb gevolgd. De routines zijn met liefde en oog voor detail in elkaar gezet, waardoor je je perfect kunt voorbereiden en optimaal kunt genieten van het masseren en van de massages zelf. Deze cursus, handleiding eigenlijk, is voor ons eigenlijk onmisbaar geworden. Vooral nu we weer een strenge lockdown ingaan en weer wat vaker momenten van verbinding nodig zullen hebben. Masseren is voor ons de manier geworden om weer even te connecten en elkaar te voelen, van buiten en van binnen.”

Kayleigh & Thomas


Enthousiast geworden? Begin nu met Leren Masseren

Picture of Sander Verkade

Sander Verkade

Sander Verkade is de oprichter en hoofdcoach van Leren Masseren.
Social

Bestel de massagecursus vandaag

Met de 'Leren Masseren' massagecursus kunnen jij en je partner leren hoe je een geweldige massage geeft. Het enige wat je hoeft te doen is de voorbeeldvideo's samen te kijken en mee te masseren.
Scroll naar boven